Siyanda - we are growing
Siyanda ligt in het buitengebied van Helvoirt (3 km). Als je bij ons de straat uitloopt, ben je in (een rustig gedeelte van) de Loonse en Drunense duinen. Hier kun je tot aan Loon op Zand wandelroutes volgen of de fiets pakken zonder auto's tegen te komen.
Fietsen kun je huren bij de Rustende Jager op 3 km afstand van onze boerderij.
Helvoirt ligt op 15 autominuten van Den Bosch en Tilburg. In beide steden is van alles te doen. Tilburg is een studentenstad met veel winkels en cafeetjes, de oude binnenstad van den Bosch heeft een meer Bourgondische sfeer. De oude Verkadefabriek is een heerlijke plek voor theater, film, koffie en andersoortig "loungen"; in sauna Deverana kan je makkelijk een dag doorbrengen als een dag natuur te nat of te vermoeiend is.
Lekker uit eten kan in het dorp zelf, culinair hoogstaand bij Lef of (meer gezellig) in Oisterwijk en natuurlijk beide grote steden.Helvoirt is een van oudsher echt boerendorp; niet al te romantisch van opzet maar wel van alle gemakken voorzien; er is een bakker, slager, groentenboer, Aldi, Coöp, apotheek, boerenbond. U kunt er naar de snackbar, er is een eetcafé/restaurant, een shoarmatent/pizzeria. In Udenhout zit een goede chinees. Voor de kinderen is Duinoord een attractie dichtbij: survivallen, GPS-tochten, speeltuin. Zwemmen kan in Natuurwater de Ijzeren man. De Efteling en Beekse Bergen zijn veel bezochte attracties op 20 minuten afstand.
 In uw huisje ligt een klapper met meer informatie.
 
Actueel
van eigen erf
De kudde is weer ouderwets peil: ook geen lammeren dit jaar. Geen ram die de boel op stelten zet. Geen nachtelijke fles aan lammeren van gekke moeders.
We hebben er twee oudjes bij lopen, Babet en Baboeska zijn al 14! jaar ...die doe ik dat niet meer aan. Ook Farah moet geen lammetjes meer krijgen met haar halve uier dat is vragen om problemen. Dan zouden we de dames dus in twee groepen moeten houden en dan maar hopen dat de ram dit ok vindt en niet als zijn voorgangers toch door ruiten en ramen gaat om alle ooien te dekken...maar even niet dus.
Alle fruit is verwerkt en staat te glanzen in de potjes. Zaaizaaadjes mag ik pas over een maand mee aan de gang van mezelf. Eerst wat meer zicht op zon. De stalmest ligt te composteren onder een dik bladerdek en karton voor het sheetmulchen in moestuin en rond de fruitboompjes. (helaas ook een broedplaats voor slakken!). Geduld geduld...maar ook rust.In de buurt
De LNMH heeft allerlei leuke activiteiten in de natuur voor weinig of niets. zie LNMH.nl 
Bel altijd even voor de zekerheid of de geplande activiteiten ook doorgaan!
In Helvoirt is er gratis muziek in de kerk, jazz in het dorsphuis en klassiek in de Guldenberg. Kijk bij noten op de noen, guldenbergklassiek en Grindt helvoirthuis. 
Binnenkort barst natuurlijk het carnaval weer los! Hoogtepunt voor de Brabanders:) en wie echt wil feestenWandelen fietsen
Op de website "routes in brabant" kun je onder allerlei wandel en fietsroutes vinden. 


 

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint